Home

Achtergrond 187 x bekeken

Nederland in de spotlights op Grüne Woche

Nederland staat dit jaar centraal op de Grüne Woche, een van de grootste landbouwbeurzen ter wereld.

Minister Gerda Verburg spreekt op de officiële opening van de beurs, aanstaande donderdagavond. Nederland is uitverkoren tot partnerland. Onder het motto 'Qualität von Nebenan' krijgen producten van Nederlandse bodem zo extra aandacht. Nederland exporteert jaarlijks voor circa 14 miljard euro aan landbouwproducten naar Duitsland; omgekeerd voert Duitsland voor 7 miljard euro aan agrarische producten uit naar Nederland.

Behalve Verburg spreken ook de kersverse Duitse landbouwminister Ilse Aigner en de Deens landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel het gehoor op de openingsbijeenkomst toe.

Op vrijdag discussiëren de drie landbouwpolitica’s over gezonde voeding. Op de zaterdag vindt zoals gebruikelijk een ministersconferentie plaats. Uitgenodigd zijn onder anderen landbouwministers uit Brazilië, China, Rusland, India en Ethiopië.

Daarnaast vindt op dezelfde dag voor de eerste keer een heuse top van landbouwministers plaats. Op Slot Charlottenburg komen meer dan dertig landbouwministers uit alle windstreken in beslotenheid bijeen. De wereldvoedselvoorziening en de WTO-onderhandelingen zullen belangrijke gespreksonderwerpen zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.