Home

Achtergrond 209 x bekeken 1 reactie

NVV wil dat PVV heffingen rechtstreeks gaat opleggen

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders wil dat het PVV heffingen op bedrijfsniveau gaat instellen.

De NVV gaat zich hard opstellen op dit punt, kondigt voorzitter Wyno Zwanenburg aan. "Wij zouden graag zien dat een nieuwe voorzitter dit punt als actiepunt meeneemt."

De vakbond hamert al langer op dit punt. De bond vindt dat varkenshouders, en ook andere veehouders, veel duidelijker inzichtelijk moeten krijgen wat ze aan heffingen betalen. Tot nu toe betalen de slachterijen de heffing op basis van het aantal geslachte varkens. Die heffingen worden dan verrekend bij de uitbetaling. Het is daardoor niet meteen duidelijk wat veehouders betalen aan heffing.

Door de heffingen rechtstreeks op te leggen worden de varkenshouders veel directer geconfronteerd met de kosten van het productschap en zullen ze meer betrokken kunnen zijn bij het PVV. Eventueel kunnen ze via de heffing rechtstreeks invloed uitoefenen.
Zwanenburg wijst ook naar de systematiek zoals die wordt toegepast bij het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE). Daar worden de heffingen wel rechtstreeks op basis van bedrijfsgrootte opgelegd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    boer

    De enigste manier om iets grip op deze wiiteboordencriminelen te krijgen. Hoop dat bij die suffe lto boeren nou ook eens de oogjes los gaan

Of registreer je om te kunnen reageren.