Home

Achtergrond 241 x bekeken 2 reacties

NAK lijdt verlies over 2008 en 2009

De keuringsdienst NAK heeft vorig jaar verlies geleden. Ook voor dit jaar voorziet de NAK dat de uitgaven groter zijn dan de inkomsten.

De NAK verhoogt daarom de keuringstarieven voor pootgoedtelers voor dit jaar met 10 procent.

Dat maakte algemeen directeur Pieter Oosterveld bekend op een telersvergadering in Uithuizen. Hoe groot het verlies uitpakt wordt later duidelijk. "De omzet in 2007 bedroeg 19,1 miljoen euro. Voor 2008 hadden we een omzet begroot van 19,2 miljoen euro. De omzet is uitgekomen op 18,6 miljoen euro."

Over 2007 draaide de stichting NAK een verlies van 1,4 miljoen euro. Maar dat was inclusief een versnelde afschrijving op de automatisering en een voorziening voor het project Plantkeur. Oosterveld: "Zonder de bijzondere uitgaven had de NAK in 2007 quitte gedraaid."

Maar over 2008 is het resultaat negatief, zegt Oosterveld. "De nieuwe opzet van de veldkeuring heeft meer gekost dan verwacht. Dat geldt ook voor de splitsing van de buitendiensten van de NAK en NAK-Agro. Voor 2010 verwachten we weer een sluitende begroting, omdat we dan de vruchten plukken van de investeringen die we nu doen in automatisering."

Lees ook NAK wil tarieven keuring pootgoed verhogen

Laatste reacties

  • no-profile-image

    logica

    zo is het net andre zo gaat onze kost prijs weer omhoog en wij kunnen het weer nergens op verhalen diep triest!!!

  • no-profile-image

    Andre van de Burgwal

    Wij zijn diegene die wat meer mogen hebben. Hun lijden een jaar verlies en de prijs wordt opgeschroefd. En wij dan? Krijgen wij wel extra, als onze aardappels weer geen ruk opleveren? Weten ze tenminste hoe het is om met wat minder te doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.