Home

Achtergrond 146 x bekeken

Miljoenen nieuwe werklozen door recessie

De financiële crisis draait uit op een werkgelegenheidscrisis die wereldwijd tientallen miljoenen mensen hun baan kost.

Dat meldt de internationale arbeidsorganisatie ILO. Volgens de ILO komen er dit jaar volgens het meest realistische scenario wereldwijd dertig miljoen werklozen bij ten opzichte van 2007. De wereldwijde werkloosheid stijgt daarmee tot 6,5 procent van de beroepsbevolking, tegenover 5,7 procent in 2007.

In het zwartste scenario voorziet de arbeidsorganisatie van de Verenigde Naties een toename van de werkloosheid tot 7,1 procent van de beroepsbevolking. Dat zou betekenen dat er dit jaar ruim vijftig miljoen meer werklozen zijn dan in 2007.

Volgens de ILO kan het aantal arbeiders dat nog geen twee dollar per dag verdient daarbij oplopen tot 1,4 miljard. Dat is 45 procent van alle werknemers in de wereld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.