Home

Achtergrond 211 x bekeken

Mexicaanse kindercorrida afgelast

De Mexicaanse gemeente Mérida heeft op de valreep een opmerkelijke 'kindercorrida' afgelast.

Het stierengevecht met de elfjarige torero Michelito is onder druk van dierenbeschermers en de kinderbescherming donderdag afgeblazen. De Frans-Mexicaanse stierenvechter Michelito zou het zaterdag opnemen tegen zes graskalveren of 'becerros'.

De nationale mensenrechtencommissie van Mexico onderzoekt het geval na klachten van de dierenbescherming en ijveraars voor het uitbannen van kinderarbeid.

Michelito is berucht bij de tegenstanders van stierenvechten omdat het hem er volgens hen om te doen is de dieren te doden. Hij heeft in Mexico al tientallen stieren gedood tijdens verschillende soorten stierengevechten sinds hij zes jaar oud was. In Frankrijk zijn corrida's met Michelito verboden. Zijn vader, de Franse ex-stierenvechter Michel Lagravere, heeft de moed niet opgegeven. Hij zei dat Mérida nog niks defintief verboden heeft en het zaterdag misschien toch doorgaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.