Home

Achtergrond 213 x bekeken

Meer geld in MEI-regeling voor aardwarmteprojecten

Er komt meer geld voor de subsidie-aanvragen in de MEI-regeling voor aardwarmte. In oktober vorig jaar werd voor naar schatting 30 miljoen euro aan aardwarmteprojecten ingediend, terwijl er 3,5 miljoen euro beschikbaar was.

Volgende maand komt Dienst Regelingen (DR) met de uitkomsten van de subsidie-aanvraag. Er komt meer geld beschikbaar doordat er te weinig aanvragen voor gesloten kassen in de MEI-regeling zijn. De woordvoerder wil niet zeggen hoeveel geld extra aan de aardwarmteprojecten besteed zal worden. Ook kan hij niet zeggen wat de som van de aangevraagde subsidies is.

Naar verluidt heeft een beoordelingscommissie voor de MEI-regeling een advies afgegeven voor een verdere verruiming van de subsidiebedragen. Dat kan mogelijk door gelden over te hevelen van andere innovatieregelingen. De woordvoerder van DR wil dat niet bevestigen.

In februari opent de nieuwe ronde in de MEI-regeling met 10 miljoen euro voor gesloten kas en 4 miljoen voor overige energiesystemen als aardwarmte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.