Home

Achtergrond 177 x bekeken

Luchtpolitie tegen 'vliegende' kijkers marathon

De luchtpolitie wordt donderdag ingezet tegen vliegende toeschouwers van het NK Marathon schaatsen op natuurijs op de Oostvaardersplassen bij Lelystad.

Daar is vliegen verboden, meldt een politiewoordvoerder. De luchtpolitie surveilleert extra, omdat zij vliegtuigjes verwacht om goed zicht te hebben op de schaatsers in het uitgestrekte natuurgebied. Betrapte piloten kunnen op een hoge boete rekenen.

Verder denkt de woordvoerder dat het evenement rustig zal verlopen. "Toeschouwers die naar schaatsevenementen komen, zijn niet te vergelijken met voetbalsupporters. We verwachten een grote, maar vooral vrolijke groep schaatsliefhebbers.'' De politie schat dat er ongeveer vijf- tot tienduizend bezoekers komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.