Home

Achtergrond 153 x bekeken

Landelijke staking legt Frankrijk vrijwel plat

Een landelijke staking heeft het openbare leven in Frankrijk op vandaag grotendeels lamgelegd.

Honderdduizenden mensen gingen de straat op om te protesteren tegen de manier waarop de Franse regering de economische crisis aanpakt.

Alle acht grote Franse vakbonden deden mee met de staking, net als de oppositiepartijen. Zij eisen dat de regering van president Nicolas Sarkozy meer doet om de koopkracht van de burger overeind te houden en om de oplopende werkloosheid te bestrijden. Frankrijk stevent af op de eerste recessie in zestien jaar en veel Franse werknemers zijn bang dat ze hun baan zullen verliezen door de crisis.

Door de staking viel ongeveer 30 procent van de vluchten op de luchthavens rond Parijs uit. Ook een groot deel van het landelijke en regionale treinverkeer raakte ontregeld, net als de metro in Parijs. Verder bleven veel scholen en overheidsgebouwen dicht. Van veel bedrijven gingen de werknemers de straat op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.