Home

Achtergrond 167 x bekeken

LTO hoopt op lagere looneis in CAO-onderhandelingen

LTO hoopt dat de vakbonden in de komende CAO-onderhandelingen bereid zijn tot een lagere looneis dan 3,5 procent. Dit vanwege de mindere economische tijden.

FNV Bondgenoten is vooralsnog niet bereid tot een lagere looneis. De bandbreedte bij CNV Bedrijvenbond is 1,5 tot 3,5 procent. Het CNV verwacht dat de onderhandelingen moeilijk worden, en pleit voor een eenjarige in plaats van een tweejarige CAO. FNV streeft wel naar een CAO glastuinbouw met een looptijd van twee jaar.

Waar de bonden het wel over eens zijn, is de volgens hen scheve verhouding tussen de inzet van vaste krachten en uitzendkrachten. CNV-onderhandelaar Bosma: "Te veel personeel wordt weggeschoven naar uitzendbureaus of payrollconstructies. Werkgevers schuiven hiermee de verantwoordelijkheid voor - en dus de binding met - het personeel weg. En dat levert in de toekomst een kwaliteitsprobleem op voor de sector."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.