Home

Achtergrond 226 x bekeken

Kou jaagt CO2-gehalte in de kas omhoog

Tijdens de zeer koude etmalen van deze week, kunnen de luchtramen in de kassen niet of nauwelijks worden geopend.

Omdat er weinig gelucht kan worden, is het gevaar aanwezig dat het CO2-gehalte in de kas te hoog op kan lopen als de dosering niet wordt aangepast. Daarvoor waarschuwt teeltadviseur Ferry Klap.

Het is zaak om het CO2-gehalte in de kas deze dagen extra in de gaten te houden om schade aan de plant te voorkomen. Vooral telers die aangewezen op hun wkk om CO2 te doseren, meent Klap. 'Het is deze dagen uitkijken geblazen met het CO2-gehalte in de kas want die kan gemakkelijk te hoog oplopen. Hierdoor lopen telers het risico het gewas te beschadigen.' Hij adviseert om telers met een wkk een hoeveelheid aan te houden tijdens de koude dagen van 500 tot 600 ppm.

Voor telers die CO2 doseren van Ocap is het anders, omdat de kwaliteit van de CO2 beter is en er wel grotere hoeveelheden aangehouden kunnen worden. 'Ocap-CO2 is zuiverder en deze telers kunnen doseren tot 900 ppm.'

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.