Home

Achtergrond 175 x bekeken 2 reacties

Koopmelk nog onaantrekkelijker

Koopmelk noteert een kwartje lager, op €22,75. De laatste handel is achter de rug. Maar veel transacties zijn er niet gedaan. Wie echt moest kopen, heeft dat allang gedaan.

Wat opvalt is dat het aanbod veel kleiner is dan een jaar geleden. Toch gaan de prijzen, net zoals vorig jaar rond deze tijd, zakken. In ieder geval tot €17 of €18. Dat komt door de vraag.

Het is namelijk niet onwaarschijnlijk dat de quotumprijs verder door het ijs zakt. De quotumafschaffing in 2015 komt immers ieder jaar weer wat dichterbij.

Het rendement van duur melkquotum wordt daardoor jaarlijks kleiner. Kopen wordt nog onaantrekkelijker.

Wat dat precies met de prijzen doet, is moeilijk te voorspellen. Maar het is niet ondenkbaar dat quotum ónder de €17 zakt. Ondertussen blijft de leaseprijs gelijk. Maar ook lease kan iets zakken.

prognose:

goedkoper

Laatste reacties

  • no-profile-image

    boer die net kocht

    Zeg brumm, je geeft niet echt duidelijk aan over welke melk je het hebt, over melk die nog gelevert kan worden in dit quotumjaar of in het volgende, want de laatse melk (landbouwregeling) word nu allemaal verkocht voor 24,25 of meer, zeg dan niet dat de laatste melk aan het zakken was, deze loopt nu op in prijs!!

  • no-profile-image

    rob

    boer die net kocht heeft echt te duur gekocht

Of registreer je om te kunnen reageren.