Home

Achtergrond 155 x bekeken

Kabinet wil meer mbo'ers naar het buitenland

Meer studenten aan het mbo (middelbaar beroepsonderwijs) moeten in het buitenland studeren of stage lopen.

Dat ziet staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs graag. Zij wil het daarom gemakkelijker maken dat zij hun studiefinanciering meenemen naar het buitenland.

Van Bijsterveldt stelt verder dat scholen en bedrijven intensief moeten samenwerken om de studenten ervaring in het buitenland op te laten doen. Op dit moment volgen 2400 mbo'ers een stage of studie buiten Nederland. In 2010 moeten dat er ruim 3200 zijn.

Overigens moeten ook de leraren vaker een kijkje over de grens nemen, vindt de staatssecretaris. Hun kennis over bijvoorbeeld talen kan studenten stimuleren om een tijd in het buitenland te gaan wonen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.