Home

Achtergrond 221 x bekeken 6 reacties

KNMI: Winter één na koudste van de eeuw

Dankzij de lage temperaturen van de afgelopen weken is deze winter nu al de op één na koudste van deze eeuw. Alleen de winter van 2003 leverde meer kou op. Dat meldt het KNMI zaterdag op basis van het actuele koudegetal.

Het koudegetal wordt berekend uit de etmaalgemiddelde temperatuur. Op basis van deze informatie maakt het KNMI regelmatig een tussentijdse balans op van de winter. Het koudegetal van deze winter is inmiddels opgelopen tot 51,5.

In de laatste twaalf jaar haalde alleen de winter van 2003 een hogere score, namelijk 80,1. Met nog twee maanden te gaan acht het KNMI de kans zeer groot dat de huidige winter die score overtreft. De winter van 1997 was de laatste met een score boven de honderd: toen eindigde het koudegetal op 131,6.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  oostlander

  Dat is allemaal nog niet zo n punt, de denkers onder ons wisten natuurlijk al tijden dat die klimaat verandering onzin is
  hooguit vind er wat klimaatverschuiving plaats, maar ook dat is natuurlijk! En dat kleine beetje groene energie wat we met zijn allen ophoesten kost natuurlijk bakken met belastinggeld en zet op de langere termijn totaal geen zoden aan de dijk. Het verbruik van fossiele energie gaat zoveel sneller dan het bedenken van alternatieven dat je continu ingehaald wordt. Wanneer de politiek werkelijk denkt dat dit de oorzaak van de klimaatproblemen zullen ze toch heel wat zwaarder in moeten zetten. Dit weten ze ook, het ontbreekt ze alleen aan moed om vanaf nu in te zetten op meer kerenergie, net zoals alle landen om ons heen dat aan het doen zijn. Over 15 jaar zijn we misschien te laat!, dan hebben we een prachtige betuwelijn geweldige windparkjes, idioot veel zonnecolectoren, nog veel meer verborgenwerkloosheid onder de ambtenaren en verschrikkelijk dure energie. Deze dure energie die dan nog steeds gewonnen wordt in boevenstaten en politiek instabiele landen zal veel onlust, honger en oorlogveroorzaken tenzij we nu een verstandige keuze maken. Ook onze eigen BoerenTopper en rasgraaier CEES VEERMAN, die al met de GREENERY en NATURA 2000 GEBLUNDERD heeft gaat nu ook weer helemaal de mist in door de overheid het advies te geven elk jaar een miljard te reserveren voor onzinnige voorzieningen om ons landje te redden van een volgende vermeende watersnoodramp. Is dat een superboer of niet. De graaiers zorgen er zo voor dat de graaiers kunnen blijven graaien! Deze lieden mogen van mij de 11-stedentocht rijden maar dan onder het ijs!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  En daarbovenop onstaan na regenbuien enorme hoeveelheden waterdamp door de bakovenfunctie van het verstedelijkt gebied. Waterdamp heeft met meer dan 50% aandeel het grootste broeikasgas wat voor de opwarming van de aarde zorgt. En dit zorgt voor de grootste problemen en niet ammoniak etc.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Tja, de nieuwe waterbeheersplannen spreken over "herstel van de sponsfunctie" om zo meer water vaste te houden. Tegelijkertijd voeren ze peilverhoging door om natte natuur te ontwikkelen.
  Ze hadden beter eerst als poetsvrouw aan de slag kunnen gaan, dan wisten ze dat een doordrenkte spons geen water vasthoudt.
  En voorzitter Natuurmonumenten Cees Veerman durft directeur de Graeff niet voor de voeten te lopen. Jan Jaap de Graeff die destijds als voorzitter van de Unie van Waterschappen het huidige vernattingsbeleid heeft voorgekauwd en nu de vruchten gaat plukken bij Natuurmonumenten.

 • no-profile-image

  boerin

  De opwarming van de aard klopt maar de oorzaak is de ver-woestyn-ing van de woongebieden/stad. Alle regenwater wordt zo snel mogelijk de stad/dorp uitgewerkt. Alle tuinen en plantsoenen worden gestraat. Bomen verdwijnen voor nog meer steen. De groene long van de stad/dorp verdwynt. Gevolg : steen houdt de warmte vast, het wordt heet. CO2 wordt niet meer omgezet in O2. De lucht-kwalteit wordt slechter.
  Dit is niet de schuld van de boeren, maar van de luie economische stadsmens.

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Hoe wil het knmi de een na koudste winter van de eeuw rijmen met het opwarmen van de aarde? Zit met het volgende het knmi heeft niet goed gemeten of de opwarming van de aarde grote onzin. Wie het weet mag het zeggen.

 • no-profile-image

  Ryan Molendijk

  De koudste winter van de eeuw is natuurlijk grootspraak met een eeuw die slechts 9 jaren oud is. In 91 jaar kan er nog veel veranderen. De opwarming van de aarde is mijns inzien iets waar we gewoon mee te maken krijgen, net zoals destijds de ijstijd. Groeiende welvaart en de daarmee gepaard gaande bevolkingsgroei is de grootste oorzaak. Daar doet een roetfiltertje of de kachel een graadje lager zetten niets aan af.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.