Home

Achtergrond 278 x bekeken

Invoer honden- en kattenbont verboden

Kleding met honden- en kattenbont mag de Europese Unie niet meer binnen.

Per 1 januari is een EU-importverbod van kracht geworden. Nederland had tot dusver geen verbod op het bont, dat veelal onder andere namen binnenkomt uit China. Enkele andere EU-landen hadden onderling afwijkende regels.

"Europese burgers kunnen nu zeker zijn dat ze geen risico meer lopen dat ze per ongeluk producten met honden- of kattenbont kopen'', zei EU-commissaris Androulla Vassiliou (Gezondheid) maandag.

De Europese Commissie had het verbod in november 2006 voorgesteld, na de ontvangst van 10.000 protestbrieven en 200.000 handtekeningen. Europeanen zijn erg gehecht aan honden en katten. De Verenigde Staten, Australië en Zwitserland hebben eveneens een dergelijke importverbod.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.