Home

Achtergrond 195 x bekeken

Internetpinnen krijgt internationale variant

Bezoekers van buitenlandse internetwinkels kunnen mogelijk vanaf 2010 ook afrekenen met een systeem dat lijkt op iDeal.

De eigenaren van elektronische betalingsoplossingen in diverse landen, waaronder Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten, praten over de invoering van een gezamenlijke standaard om systemen aan elkaar te koppelen.

In de zomer van dit jaar willen de partijen weten of een oplossing haalbaar is. In 2010 of 2011 kan dan invoering volgen, aldus Eric Tak van Currence, dat de eigendomsrechten van iDeal bezit.

Met behulp van iDeal kunnen in Nederland betalingen via een internetrekening worden verricht. Het systeem, ook wel pinnen via internet genoemd, is in het najaar van 2005 geïntroduceerd door Rabobank, ABN Amro, Postbank en ING. Duitsland, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Canada kennen inmiddels soortgelijke betalingssystemen.

Om tot één standaard te komen, moet een aantal problemen worden opgelost. Daarbij gaat het volgens Tak om techniek, de omwisseling van valuta's en om de herkenbaarheid van de betalingsmethode op buitenlandse websites. "Ons wacht een pittige, maar niet onoverkomelijke taak'', zei Tak vandaag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.