Home

Achtergrond 176 x bekeken

Honderdduizenden Fransen na storm zonder stroom

Na de storm die het zuidwesten van Frankrijk en het noorden van Spanje de afgelopen dagen teisterde, zitten in beide landen nog honderdduizenden mensen zonder stroom.

In beide landen zijn militairen ingezet om de schade te helpen herstellen. Het dodental door de storm in Frankrijk stond zondag nog op vier, maar is inmiddels tot acht opgelopen, aldus de radiozender TF1 maandag. In de Dordogne en in de Pyreneeën zijn vier mensen door koolmonoxidevergiftiging om het leven gekomen. Ze hadden gebruikgemaakt van onveilige kachels na het uitvallen van de elektriciteit.

Bijna 700.0000 huishoudens in het zuidwesten van Frankrijk zaten maandag nog zonder elektriciteit. Veel scholen hielden de deuren gesloten. In het noorden van Spanje heeft het noodweer van de afgelopen dagen zestien levens geëist. In de regio Catalonië moesten maandag nog 60.000 mensen het zonder stroom doen en in het westelijke Galicië 20.000.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.