Home

Achtergrond 169 x bekeken 4 reacties

'Helft wereldbevolking lijdt honger in 2100'

De helft van de wereldbevolking heeft aan het eind van deze eeuw onvoldoende voedsel.

Dat komt door klimaatverandering, blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Washington dat donderdag naar buiten is gebracht.

In de tropen en subtropen wordt het volgens de onderzoekers aanzienlijk warmer. De hoogste temperaturen die nu in die gebieden gemeten worden, zijn dan vermoedelijk de laagste. Die enorme toename leidt tot problemen voor de landbouw. Zo kan de maïsoogst met 20 tot 40 procent dalen. Het gevolg voor de watervoorraad in de tropen is in het onderzoek nog niet meegenomen.

Naar verwachting wonen aan het eind van deze eeuw meer dan 6 miljard mensen in de tropen en subtropen. Dat gebied beslaat onder meer Noord-India, Zuid-China, Australië, Afrika en Midden-Amerika.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  de lange

  minder oogsten?

  zijn we vergeten dat er pakweg 20 jaar terug nog maar 8 ton wintertarwe van aan ha gedorsen werd, nu zit dat in veel gevallen al op de 11 a 12

 • no-profile-image

  mensenkenner

  Het is eigenlijk heel simpel: Er zijn en komen veel te veel mensen en dat mogen we niet ronduit tegen elkaar zeggen. gezinsbeperking is de oplossing, oei wat vindt de paus hiervan................ ja die paus toch, is tegen hom's en loopt zelf de hele dag in een jurk rond.

 • no-profile-image

  korte termijn is

  Dit zijn toch wel heeeeeeeel knappe koppen als ze 100 jaar vooruit kunnen kijken. Van dit soort lange termijn visies is nog nooit iets uit gekomen.

 • no-profile-image

  h.t.

  Ach in die tijd zijn er enkel nog wat boeren over, om de rijke industrielen en overheidsmensen te laten eten. (zie Zimbabwe) De rest van het volk mag honger lijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.