Home

Achtergrond 503 x bekeken

Goolstar Diamond hoogste nieuwkomer bij zwartbont

Goolstar Diamond is met een NVI van 240 punten de hoogste binnenkomer op de nieuwe index van zwartbonte stieren.

Voor CRV is deze uitkomst niet helemaal een verrassing. "We wisten dat het een stier was met hele sterke eigenschappen", aldus de zegsman van CRV. Toch is de derde positie een verrassing.

Goolstar Diamond scoort goed voor de vererving van een behoorlijke melkplas en hoog eiwit, een laag celtgetal en veel geboortegemak, prijst Muller de stier aan. Voor vruchtbaarheid scoort Goolstar Diamond nog niet bijzonder hoog, maar het is dan ook nog een vrij jonge stier met nog een korte geschiedenis.

Goolstar Diamond is een zoon van Jocko en koe Josta 29 van de familie Van Gool in Dorst, nabij Breda. Veehouder Frank van Gool is trots op de resultaten van 'zijn' stier. Van moeder Josta 29 heeft hij nog een aantal dochters lopen en enkele stiertjes. Die gaat hij heel goed verzorgen. "We wisten al dat Josta 29 goed was, maar dit resultaat had ik niet helemaal verwacht."

Van Gool is helemaal geen echte fokker, zegt hij, maar op een dag van CR Delta ontstond contact, toen gratis spoelingen werden aangeboden.

Lees ook: Veel beweging in index zwartbonte stieren

Of registreer je om te kunnen reageren.