Home

Achtergrond 169 x bekeken

Forse stijging ledental D66

D66 heeft het afgelopen jaar ruim tweeduizend nieuwe leden mogen verwelkomen.

Het ledental steeg daardoor met 20 procent. Dat blijkt uit onderzoek van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen.
Ook de Partij voor de Dieren zag het ledental fors stijgen, met bijna 15 procent. De regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie verloren alledrie leden, de PvdA zelfs bijna 5 procent. Ook GroenLinks verloor 5 procent. De VVD groeide met 2,4 procent. De SP en de SGP bleven stabiel.

Het CDA blijft de partij met de meeste leden: 68.102. De PvdA heeft er ruim 56.507, de SP is de derde partij met ruim 50.444 leden. In totaal nam het aantal mensen dat lid is van een politieke partij iets af. Het gaat nu nog om ongeveer 2,5 procent van de 12 miljoen kiesgerechtigden in Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.