Home

Achtergrond 214 x bekeken 4 reacties

Fischer Boel vindt uitsmeren vetcorrectie bezwaarlijk

Het toekennen van 2,5 procent quotumverruiming aan álle Nederlandse melkveehouders in 2009 stuit op bezwaren van landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel.

Dat meldt minister Gerda Verburg in een brief, die ze tussen kerst en oud en nieuw naar de Kamer heeft gestuurd. Verburg schrijft dat ze met Fischer Boel heeft overlegd over het uitsmeren over alle melkveehouders van het extra quotum, als resultaat van een verlaging van de vetcorrectie.

Nederlandse melkveehouders kunnen dit jaar een verruiming van het quotum met 1 procent tegemoet zien. Daarbovenop wordt het nationale quotum met nog eens circa 1,5 procent verruimd door aanpassing van de vetcorrectie; deze verruiming komt in beginsel echter alleen toe aan veehouders die vettere melk leveren dan hun vetreferentie.

"Commissaris Fischer Boel gaf aan dat hoewel zij begrip heeft voor mijn voorstel, zij veel juridische problemen ziet", schrijft Verburg.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Jan uit Roggel. Je hebt quotum ook toch ook nodig tot 2015. Dat is het ongelukkige ook. Het moest veel sneller afgeschaft worden. Boeren die dan op de wip staan om te stoppen weten dan ook redelijk wat ze moeten, en boeren die door willen, kunnen ook doorgroeien. met een lagere kostprijs. Het quotum is ons nu alleen maar tot last. Ik weet dat het hard is tegenover potenciele stoppers maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden

 • no-profile-image

  anne

  benieuwd van wie je die garantie kreeg, waarschijnlijk heb je je wat op de mouw laten spelden ?

 • no-profile-image

  willem

  jan, ik ben het niet met je eens, in het begin van de superheffing was er geen vetregeling deze is later ingevoerd, in duitsland wordt ook alles per liter berekend en niet per % vet, Dus niet met twee maten meten.

 • no-profile-image

  jan

  jazeker, wij hebben al bezwaar aangetekend. allemaal foefjes, om ons meer te laten melken voor minder dan de kostprijs. wij hebben in het verleden melkquotum gekocht, met de toezegging dit heb je gewoon nodig tot minimaal 2015. dus dan eisen wij desnoots via de rechter, dat wij ons geld niet voor niets in melkquotum geinvesteerd hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.