Home

Achtergrond 233 x bekeken

'Extra water voor dieren nodig tijdens vorst'

Dieren die buiten leven, hebben in periodes met vorst niet alleen extra eten nodig, mensen moeten ook zorgen dat ze water hebben.

Dat zei een woordvoerster van de Dierenbescherming vandaag. Paarden en schapen die altijd buiten leven kunnen heel lage temperaturen aan, maar hebben wel extra voedsel nodig, zeker als er (veel) sneeuw ligt.

Een probleem vormt water. Als ze dat niet hebben, gaan ze aan ijs likken met het ellendige gevolg dat hun tong eraan vastvriest. Ook het eten van sneeuw is niet goed voor de dieren.

Tamme konijnen die buiten in een hok zitten, hebben voldoende hooi en stro nodig om lekker in weg te kunnen kruipen. Daarnaast moet hun verblijf wind- en tochtvrij zijn en het liefst ook vorstvrij. Hun waterbakjes moeten goed vorstvrij worden gehouden.

Mensen met een vijver in de tuin dienen te voorkomen dat het water tot op de bodem bevriest. Vissen en kikkers kunnen gemakkelijk overleven onder een dikke laag ijs. Vissen moeten wel de ruimte hebben om te zwemmen en er mag geen sneeuw op het ijs liggen. De vijvers in beweging brengen kan met pompen. Kleine luchtgaten maken is ook een goed idee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.