Home

Achtergrond 174 x bekeken

Experts geven kabinet voorzet voor drugsnota

Externe deskundigen gaan het kabinet adviseren over het drugsbeleid.

De ministerraad stelt daartoe vrijdag een commissie in onder leiding van voorzitter Wim van de Donk van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

Dat hebben betrouwbare bronnen donderdag gemeld. De Tweede Kamer heeft het kabinet opgeroepen nog dit jaar met een nieuwe drugsnota te komen. Daarin wordt teruggeblikt op het gedoogbeleid van de afgelopen dertig jaar en aangegeven hoe het drugsbeleid moet worden voortgezet.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de WRR een visie op het toekomstig drugsbeleid zou geven. Het kabinet zet in plaats daarvan een commissie met externe deskundigen aan het werk om die klus te klaren, maar wel onder leiding van de WRR-voorman. De commissie moet aangeven of het hele drugsbeleid toe is aan een herijking of alleen bepaalde delen ervan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.