Home

Achtergrond 160 x bekeken

Excuses Tjechië voor omstreden kunstwerk

EU-voorzitter Tjechië heeft excuses aangeboden aan Bulgarije voor de beledigende manier waarop dat land is geportretteerd in een officieel kunstwerk in de hal van een EU-gebouw.

Bulgarije heeft alle reden zich beledigd te voelen. Het land is namelijk weergegeven als een hurktoilet. Eerder werd al ontdekt dat het kunstwerk, dat in opdracht van Tsjechië is gemaakt, bedrog is. De installatie is niet het werk van artiesten uit de 27 Europese lidstaten, maar van een Tsjechische kunstenaar en twee vrienden.

De Tsjechische regering beraadt zich nog over de toekomst van het kunstwerk. Praag veroordeelde de kunstenaar David Cerny voor zijn misleidende gedrag. Hij had de opdracht gekregen de internationale bijdragen tot een geheel te smeden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.