Home

Achtergrond 147 x bekeken

Europa deze week weer warm met Russisch gas

Russisch gas stroomt weer door pijpleidingen in Oekraïne en komt op korte termijn aan in Europa.

Dat heeft het Oekraïense gasbedrijf Naftogaz vandaag bevestigd. Ook de Russische staatsgigant Gazprom heeft laten weten de leveranties weer te hebben hervat.

Het Oostenrijkse energiebedrijf OMV verwacht woensdag het Russische gas te verwachten. Het Oostenrijkse Baumgarten is een knooppunt voor de verspreiding van Russisch gas door Europa. Verscheidene autoriteiten zeiden eerder dat na het hervatten van de Russische leveranties het ongeveer 36 uur duurt voordat de gasvoorziening voor alle consumenten weer is hersteld.

Rusland en Oekraïne tekenden afgelopen weekeinde een nieuwe overeenkomst over de betaling van gas. Rusland sloot de gasvoorziening begin januari af bij gebrek aan een akkoord over de prijs die Oekraïne moet betalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.