Home

Achtergrond 147 x bekeken

Elke dag sluiten zes Britse kroegen

Per dag sluiten zes kroegen in het Verenigd Koninkrijk hun deuren.

Dat is een schatting van Rob Hayward, de directeur van de British Beer and Pub Association (BBPA). De verkoop van bier in pubs is in de laatste drie maanden van 2008 met bijna 10 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2007. Dat meldt de Britse krant Telegraph vanochtend.

In totaal werd er in pubs, restaurants en winkels in het laatste kwartaal van 2008 twee miljoen glazen bier minder verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat is 8,3 procent van de totale hoeveelheid.

De BBPA wijt de daling aan de gestegen belastingen voor de verkoop van alcohol en vraagt de regering dan ook om verdere stijging te voorkomen. Hayward: "Deze cijfers benadrukken de extreme economische druk op de Britse bier- en pubsector.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.