Home

Achtergrond 185 x bekeken 3 reacties

Elfjarige stierenvechter straalt in 'kindercorrida'

De elfjarige stierenvechter Michelito heeft zaterdag in het Mexicaanse Mérida tijdens een druk bezochte corrida zes graskalveren, becerros, gedood.

De 'kindercorrida' werd eerder door de gemeente afgelast na klachten van dierenbeschemers en mensenrechtenactvisten. Een rechter bepaalde echter dat er geen reden was het spektakel te verbieden.

Michelito Lagravere, zoon van een Franse stierenvechter een Mexicaanse, werd na afloop door de enthousiaste menigte op de schouders genomen.

Twee leden van de kinderbescherming waren onder de circa 3500 toeschouwers. Ze keken aandachtig omdat er was geklaagd dat Michelito bij deze kinderarbeid gevaar zou lopen.

Michelito is berucht bij de tegenstanders van stierenvechten omdat het hem er volgens hen om te doen is de dieren te doden. Hij heeft in Mexico al tientallen stieren gedood tijdens verschillende soorten stierengevechten sinds hij zes jaar oud was. In Frankrijk zijn corrida's met Michelito verboden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  waarschuw marianne

 • no-profile-image

  gert

  hadden ze daar gras voor die graskalveren

 • no-profile-image

  Patrick

  Dit verhaal geeft eigenlijk heel veel meer aan. Het kind van 11 is dus langdurig getraint door zijn ouders zodat het een stier kan doden. Het kind is opgegroeit in deze omgeving, ziet de fotos aan de wand van juigende menigtes, en voelt zich belangrijk, aanwezig en voert eigenlijk gewoon uit wat hem geleerd is. Een kleine wereld dus. De problemen eromheen zal ie zeker voor afgeschermd worden. Maar het enigste wat het kind doet is het voor de lol doden van dieren, gewoon voor de lol niets meer en minder. De aandacht en het spectakel maakt er een luguber feestje van, en zo wordt iets vreemds ineens heel normaal. De ouders van dit kind zijn uit op aandacht en ego trekjes, zij zijn verantwoordelijk voor deze vertoning. De ouders hebben een vreemde waardering voor het leven van een dier en doen het uit lust, hun kinderen zullen dus niet anders geprogrameerd worden. Het zelfde zie je eigenlijk met veel Nederlandse jagers in de faunabeheergroepen, het zijn lust jagers, allemaal psychisch een steekje los en ze leren het hun kinderen ook.

Of registreer je om te kunnen reageren.