Home

Achtergrond 189 x bekeken

EU wil luchtvaart in nieuw Kyoto-akkoord

De Europese Unie stelt volgende week voor om luchtvaart en scheepvaart mee te tellen in de opvolger van het Kyoto-akkoord, het wereldwijde verdrag tegen CO2-emissies.

Dat blijkt uit een ontwerpdocument van de Europese Commissie. De deelnemende landen hoeven de uitstoot van vliegtuigen en schepen nu niet mee te tellen in hun totale uitstoot. Ze hoeven die dus niet te verminderen op grond van het verdrag.

Doel van de EU is dat de uitstoot van schepen en vliegtuigen voortaan wordt meegeteld bij het land van vertrek. De EU besloot vorig jaar al dat luchtvaartmaatschappijen voor vluchten binnen de EU CO2-uitstootrechten moeten kopen.

In december spreken vele landen in Kopenhagen over de opvolger van het Kyoto-akkoord. Die nieuwe versie moet in 2013 in werking treden. De EU had al beloofd de emissies in 2020 te verminderen met 30 procent als er in Kopenhagen een internationaal akkoord wordt gesloten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.