Home

Achtergrond 146 x bekeken

'EU verscherpt sancties tegen Zimbabwe'

De Europese Unie wil de sancties tegen het regime van president Robert Mugabe in Zimbabwe verscherpen.

De lijst met functionarissen die geen visum krijgen voor de EU wordt uitgebreid met ongeveer 25 mensen. Op de lijst komen daardoor de namen van ruim tweehonderd Mugabe-getrouwen te staan. Dat hebben EU-functionarissen vrijdag gezegd. De sancties komen aan de orde tijdens een bijeenkomst in Brussel maandag van de ministers van Buitenlandse Zaken van EU-landen.

De ministers zouden ook van plan zijn voor het eerst tegoeden te bevriezen van in Zimbabwe gevestigde bedrijven die in Europa zijn geregistreerd. Volgens Europese diplomaten wil de EU Zimbabwe harder aanpakken uit frustratie over voortdurende onderdrukking van politieke opponenten van Mugabe en andere schendingen van de mensenrechten in het Afrikaanse land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.