Home

Achtergrond 210 x bekeken 1 reactie

EP: uitgaven Europees landbouwbeleid na 2013 op peil houden

Het Europees landbouwbeleid (GLB) is en blijft de hoeksteen van het voedselzekerheidsbeleid in de Europese Unie.

De uitgaven aan het GLB moeten daarom ook na 2013 op een stabiel en constant niveau worden gehouden. Dat heeft het Europees Parlement vanochtend uitgesproken. Het Parlement nam met ruime meerderheid een rapport aan van de Ierse christen-democrate Mairead McGuinness over wereldwijde voedselzekerheid, waarin het belang van het GLB wordt onderstreept.

Het Parlement riep daarnaast op tot het nemen van extra maatregelen om de beschikbaarheid van voldoende voedsel te garanderen. Zo moet de EU het initiatief nemen voor het in kaart brengen van voedsel- en grondstofvoorraden; ook zou er een verplichting moeten komen om minimale voorraden aan te houden.

Het EP pleit daarnaast voor een inschatting van het effect van de biobrandstof-productie op de voedselprijzen en voor de oprichting van een permanent fonds voor de allerarmsten, opdat zij verzekerd zijn van voedselhulp.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    h.t.

    Een minimumprijs van € 0,16 voor graan, uien en aardappelen. Dan zijn die subsidie s ook niet nodig, En hebben we elk jaar voldoende voedsel in Europa, en ook nog om de allerarmsten te voeden. (Maar die telen ook graag hun eigen voedsel)

Of registreer je om te kunnen reageren.