Home

Achtergrond 176 x bekeken

Duitsland neemt dreigvideo al-Qaeda serieus

Berlijn neemt een dreigement van vermoedelijke al-Qaedastrijders serieus.

Dat zei de Duitse minister van Binnenlandse Zaken vandaag.

"We gaan een leger naar jullie steden sturen, met name naar Berlijn, Keulen en Bremen'' dreigden terroristen in een videoboodschap op YouTube die op 12 januari werd opgepikt.

In de video noemen de militanten Duitsers "onnozel en naïef als ze geloven dat ze kunnen ontsnappen terwijl ze de derde bezettingsmacht in Afghanistan zijn''. Volgens de boodschappers krijgen Duitsland en vier andere landen problemen vanaf februari 2009.

Volgens het Duitse tijdschrift Focus gaat het om Duitsers die zijn bekeerd tot de islam. Berlijn beschouwt de video als authentiek. De Duitse regering zei extra bezorgd te zijn na een zelfmoordaanslag bij haar ambassade in de Afghaanse hoofdstad Kabul op 17 januari. Toen kwamen twee Afghanen om het leven en raakten Duitsers en Amerikanen gewond.

Duitsland heeft 3300 militairen in Afghanistan gestationeerd in het relatief veilige noorden. Zij maken deel uit van de internationale vredesmacht ISAF van 50.000 man. Berlijn besloot vorig jaar het aantal militairen op te voeren tot 4500.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.