Home

Achtergrond 183 x bekeken

Drukte bij spoedeisende hulp door gladheid

Bij de spoedeisende hulp van ziekenhuizen in door sneeuw bedekte gebieden in Limburg en Brabant loopt het storm als gevolg van valpartijen door de gladheid.

De meeste ziekenhuizen zeggen dat meer mensen dan anders zich bij de Eerste Hulp (EH) melden met breuken. Het Amphia Ziekenhuis in Breda zegt het "razenddruk'' te hebben. Mensen moesten maandag zelfs op de gang geholpen worden. Van een verdubbeling of verdrievoudiging van het aantal fracturen op maandag en dinsdag spreken onder meer VieCuri in Venlo, Elisabeth in Tilburg en het azM in Maastricht. Daarbij gaat het vooral om gebroken polsen, armen, onderbenen, vingers, heupen, schouders of hoofdletsel als gevolg van vallen op ijs of in de sneeuw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.