Home

Achtergrond 160 x bekeken

Donner opent discussie voor 'activerende' WW

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) wil met werkgevers en vakbonden bespreken of de WW meer activerend gemaakt moet worden.

De werkloosheidsuitkeringen moeten volgens de bewindsman meer ,,een brug'' worden naar een nieuwe baan in plaats van enkel een inkomensverzekering.

Dat heeft een woordvoerder van Donner woensdag gezegd in een toelichting op de notitie Mobilisatie arbeidsmarkt met oog op economische neergang die de minister woensdagavond heeft gestuurd aan de Tweede Kamer. Deze notitie bracht hij uit na zijn bespreking met onder anderen werkgeversvoorman Bernard Wientjes van VNO-NCW en FNV-voorzitter Agnes Jongerius over de werktijdverkorting en de aanpak van de economische crisis.

Zo overweegt Donner werkgevers meer verantwoordelijkheid te geven voor de bemiddeling naar ander werk en het bij- of omscholen gedurende de eerste maanden dat ontslagen personeel een WW-uitkering ontvangt. Ook noemt hij een vorm van deeltijd-WW een optie, zodat personeel toch deels in dienst blijft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.