Home

Achtergrond 170 x bekeken

Dieren Hoge Veluwe op zichzelf aangewezen

De dieren in Nationaal Park De Hoge Veluwe zijn ondanks de koude op zichzelf aangewezen.

Pas als de strenge vorst enkele weken zou aanhouden, worden de dieren bijgevoerd, aldus een wilddeskundige van het park vandaag. De edelherten, zwijnen, reeën en moeflons zijn in goede conditie, aldus een woorvoerder. De dieren hebben een dikke wintervacht en konden het afgelopen najaar voldoende vetreserves opbouwen. Hetzelfde gaat op voor vossen en dassen op de Veluwe.

Wel houden de dieren zich gedeisd om energie te besparen. Bezoekers hebben 's middags de grootste kans de beesten te zien. "Er zijn nu mooie plaatjes te maken op de Veluwe, met de dieren en het dikke pak sneeuw'', aldus de woordvoerder.

Voor de watervogels wordt wel een wak vrijgehouden in de vijver bij Jachtslot Sint Hubertus, midden in het park.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.