Home

Achtergrond 175 x bekeken

Deutsche Bank verwacht verlies van 3,9 miljard euro

Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, is vorig jaar door de financiële crisis diep in de rode cijfers terechtgekomen.

De bank leed in de laatste drie maanden van 2008 een nettoverlies van ongeveer 4,8 miljard euro. Over heel 2008 komt het verlies naar verwachting uit op 3,9 miljard euro. Dat maakte het concern woensdag bekend.

De bank wijt het verlies vooral aan de onrust op de financiële markten. In 2007 boekte Deutsche Bank nog een recordwinst van 6,5 miljard euro. Topman Josef Ackermann geeft later op de dag in een persconferentie een toelichting op de voorlopige cijfers over 2008.

De beleggers op de beurs in Frankfurt waren onaangenaam verrast door de winstwaarschuwing van Deutsche Bank. Het aandeel verloor woensdagochtend meer dan 7 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.