Home

Achtergrond 201 x bekeken

Deense export biggen bijna verdrievoudigd

De Deense export van biggen is in de afgelopen 4 jaar bijna verdrievoudigd.

Denemarken voerde vorig jaar 5 miljoen biggen uit. Die export ligt even hoog als in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van de Deense varkensorganisatie Danish Meat Association. Hans Aarestrup, bedrijfsleider van de Deense organisatie van varkenshouders Danske Svineproducenter, presenteerde dei cijfers gisteren op een studiedag van de Duitse organisatie van varkenshouders ISN.

Bijna alle biggen, die Denemarken over de grens brengt, gaan naar Duitsland. Denemarken is daardoor een geduchte concurrent van Nederland op de Duitse biggenmarkt. Nederland exporteert jaarlijks zo’n 2,5 miljoen biggen naar Duitsland.

De Deense uitvoer van biggen zal de komende jaren fors groeien volgens Aarestrup. Hij verwacht dat die in 2015 op 8 tot 11 miljoen stuks ligt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.