Home

Achtergrond 162 x bekeken 1 reactie

Deels ruimere afschrijving

LTO Nederland is terecht verbolgen over het feit dat de ruimere afschrijvingsmogelijkheden voor milieuvriendelijke stallen en kassen slechts ten dele door Brussel zijn goedgekeurd.

De Europese Commissie staat ondernemers weliswaar toe deze stallen en kassen af te schrijven tot 100 procent van de WOZ-waarde, maar dat geldt niet voor investeringen die zijn gedaan tussen januari 2007 en december 2008.

LTO wijt dat aan laksheid van het ministerie van landbouw. Daar kan wel eens wat inzitten, aangezien Brussel de afschrijvingsmogelijkheid op zich niet als staatssteun aanmerkt en nu dus wel toestaat. LNV heeft volgens LTO te weinig in Brussel gelobbyd om de afschrijving ook met terugwerkende kracht toegestaan te krijgen.

Dat was noodzakelijk, aangezien de afschrijving van stallen en kassen met ingang van 2007 is beperkt tot 50 procent. Voor ondernemers scheelt dit onderscheid tienduizenden euro’s. Het is daarom te hopen dat de Tweede Kamer de kwestie oppakt en minister Verburg nog eens in Brussel laat pleiten voor volledige afschrijving. Dat is de investering in milieuvriendelijke systemen waard, zeker in deze barre economische tijden.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    anne

    let op, fiscaliteit wordt de komende jaren een heel belangrijk thema voor de sector, rode diesel, zelfstandigenaftrek etc

Of registreer je om te kunnen reageren.