Home

Achtergrond 217 x bekeken

Curaçao wil miljoen flesjes opruimen

Curaçao wil af van de lege flessen die over het hele eiland langs de kant van de weg en in bosjes liggen.

Deze week is daarom een statiegeldcampgane begonnen waarmee een miljoen blikjes en flesjes moeten worden ingezameld.

De statiegeldcampagne is een samenwerking tussen overheid en verschillende organisaties zoals de vuilophaaldienst en de Vereniging van Supermarkten. Iedereen die twintig flesjes of blikjes inlevert, krijgt een gulden (ongeveer 45 eurocent). De ingeleverde drankverpakkingen kunnen worden hergebruikt of omgesmolten.

De actie duurt maximaal zes weken of eindigt eerder als een miljoen flesjes en blikjes zijn ingezameld. Curaçao is sinds vorig jaar bezig met verschillende milieucampagnes, zoals de overgang van gratis plastic tasjes in de supermarkt naar duurzame boodschappentassen. Zichtbare milieuvervuiling, zoals plastic flessen, verpakkingen en ander restafval in natuurgebieden is een grote bron van ergernis op het eiland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.