Home

Achtergrond 188 x bekeken

Clemens Tönnies: in 2011 eind aan castratie beren

Het Duitse vleesbedrijf Tönnies verwacht vanaf 2011 te kunnen stoppen met het castreren van beerbiggen.

Dat zegt directeur-eigenaar Clemens Tönnies van het bedrijf in een gesprek met het Duitse blad Lebensmittelzeitung.

Deze mededeling is in lijn met wat eerder bleek tijdens een bezoek van Nederlandse supermarktvertegenwoordigers aan het bedrijf in november vorig jaar. Toen gaf het bedrijf aan dat het nog minimaal anderhalf jaar nodig zou hebben om een 100 procent betrouwbare detectiemethode voor berengeur in de slachtlijn te ontwikkelen.

De Nederlandse supermarkten Super de Boer, Plus en Aldi nemen via grossier Groothedde in Vaassen varkensvlees af van Tönnies. Tot nog toe zij de hoop dat ze toch berenvlees van Tönnies kunnen krijgen niet geheel laten varen. Ze betalen daarom niet mee aan het compensatiefonds voor de vergoeding van castratie-apparatuur. Wel hebben de bedrijven aangegeven dat als ze toch vlees van verdoofd gecastreerde dieren gaan verkopen, ze aan hun betalingsverplichting zullen voldoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.