Home

Achtergrond 179 x bekeken

Chinezen in Nederland vieren Nieuwjaar

Drakendragers, leeuwendansen, vuurwerk en veel rood.

Dat is vandaag in Den Haag te zien tijdens de viering van het Chinees Nieuwjaar. Hoewel het nieuwe jaar (4706, het Jaar van de Os) pas maandag begint, vieren duizenden mensen zaterdag al feest.

De landelijke viering heeft plaats in het Haagse stadhuis. Minister Ronald Plasterk (Cultuur), burgemeester Jozias van Aartsen en de Chinese ambassadeur Zhang Jun zijn bij de openingsceremonie aanwezig. Een modeshow, optredens en een optocht van draken en leeuwen over een rode loper naar het Haagse Chinatown, de buurt bij de Wagenstraat waar veel Chinese winkels zijn gevestigd, zijn enkele ingrediënten van de viering.

Dit jaar wordt voor het eerst een week lang feestgevierd. Tot en met 31 januari vinden in de Haagse binnenstad Chinese culturele activiteiten plaats. De week eindigt met een draken- en leeuwenoptocht met vuurwerk in Chinatown.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.