Home

Achtergrond 215 x bekeken

Chinese vleesproductie met 4 procent gegroeid in 2008

De Chinese vleesproductie is in 2008 gegroeid met ongeveer 4 procent, meldt de USDA.

Men schat de totale Chinese productie op 73,8 miljoen ton vlees. De productie van rundvlees is nagenoeg gelijk gebleven op 6,4 miljoen ton. De productie van varkensvlees zou zijn gestegen tot 46 miljoen ton; 3 procent meer dan een jaar geleden.

De productie stijgt weer langzaam, nadat deze, onder invloed van een uitbraak van abortus blauw en mogelijk varkenspest, flink onder druk stond. Ook heeft de Chinese varkenshouderij te lijden van hoge voerkosten.

Importen uit de Europese Unie, met name uit Frankrijk en Denemarken, zijn flink gestegen in 2008, aldus de USDA, die verwacht dat dit in 2009 weer zal afnemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.