Home

Achtergrond 189 x bekeken

Chinese economische groei sterk afgevlakt

De groei van de Chinese economie wordt hard geraakt door de wereldwijde economische malaise.

De economie groeide in december met een bescheiden 6,8 procent. Daarmee komt het groeicijfer over heel 2008 uit op 9 procent, zo maakte het Chinese nationale bureau voor de statistiek bekend.

De afgelopen jaren kwam de Chinese groei altijd in de dubbele cijfers terecht. In 2007 bedroeg de groei nog 13 procent. Afgelopen november daalde de export met 2,2 procent en in december met 2,8 procent. Het gaat om de eerste daling in zeven jaar.

Volgens analisten is het nog maar de vraag of de Chinese economie dit jaar met 8 procent zal groeien, zoals de overheid eerder heeft voorspeld. "De Chinese economie is in het vierde kwartaal hard geland''. Eerder deze week zei de Chinese premier Wen Jiabao dat 2009 "het moeilijkste jaar tot nu toe wordt voor de economische ontwikkeling van dit land''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.