Home

Achtergrond 355 x bekeken 6 reacties

Cehave verkoopt ruim 500.000 ton rundveevoer

Cehave Landbouwbelang Voeders heeft in 2008 meer dan 500.000 ton rundveevoer verkocht.

In de periode van 2005 tot en met 2008 is de verkoop van rundveevoer van de onderneming met ruim 21 procent gestegen. De coöperatie zegt de hogere afzet te danken aan het groeiend marktaandeel in melkvee-, vleesvee- en geitenvoeders. Het aantal klanten groeide gestaag en de bedrijfsomvang van de veebedrijven nam toe. De opslagcapaciteit voor eindproducten van Cehave in Oss is inmiddels met 14 silo’s uitgebreid.

"De afgelopen jaren is onze afzet vooral gegroeid in de provincies Groningen en Friesland", vertelt Toine Heijmans, sectormanager Rundvee bij Cehave. Ook in Zeeland, Zuid-Holland en West Brabant ziet hij een flinke groei. "Afgelopen jaar hebben we 100.000 ton rundveevoer boven de Maas afgezet", vertelt Heijmans. In Groningen en Friesland heeft de voercoöperatie vier vertegenwoordigers die zich met de verkoop van voer aan melkveehouders bezighouden. Volgens Heijmans heeft Cehave in de zuidelijke provincies een marktaandeel van 55 procent op het gebied van melkveevoeders. In het Noorden liggen mogelijkheden.

Ook de groei van de geitensector draagt volgens Heijmans bij aan de gestegen afzet. "We hebben ongeveer eenderde van deze markt in handen." Deze geitenhouders bevinden zich niet allemaal in Brabant. ”Ongeveer de helft van het geitenvoer verdwijnt boven de maas", aldus Heijmans.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Theike

  Midden jaren negentig had de Cehave al een afzet van 440.000 ton rundveevoer. In het jaar 2000 is daar de omzet van Landbouwbelang nog eens bij gekomen. Als er nu slechts 500.000 ton worden verkocht is de afzet er alleen slechter op geworden. Geen prestatie waar men zich op de borst voor hoeft te slaan!

 • no-profile-image

  Jeroen

  Mooi woord he, reststromen. Helaas is het allang geen bijproduct meer. Soja wordt tegenwoordig in hoofdzaak geteeld voor ons veevoer.

  p.s. Boer, hou je het svp wel netjes? Ik was echt niet aan het swaffelen hoor ;-).

 • no-profile-image

  Jeroen

  Zo, weer een boel tropisch bos naar de knoppen voor de productie van veevoer :-(.

 • no-profile-image

  Toine

  Toe maar!

 • no-profile-image

  boertje lunteren

  geen afval , dat zit niet in veevoer ,naar al die schandalen kijken de heren mengvoederbereiders wel beter uit. Maar wel producten die men reststromen noemt. Zijn grondstoffen die men niet meer voor menselijke consumptie wil of kan gebruiken. Erzitten trouwens maar heel weinig grondstoffen in uit tropische landen , is veel te duur dus ja beetje overdeven hoor Jeroen van deze achterhaalde kreten te slaken

 • no-profile-image

  boer

  jeroen wat is dit voor dom gelul er word heel veel van jou afval in verwerkt

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.