Home

Achtergrond 235 x bekeken

Cehave: minder gemedicineerd varkensvoer

Klanten van mengvoerleverancier Cehave Landbouwbelang kochten in 2008 minder gemedicineerd varkensvoer.

De afzet van voer met extra medicijnen daalde met 22,9 procent, terwijl de totale varkensvoerafzet juist steeg. De coöperatie meldt dat de daling geldt voor biggen, zeugen en vleesvarkens en zowel voor medicijnen tegen streptokokken als tegen luchtweg- of darmproblemen.

Volgens Cehave wijst de daling er op dat de gezondheid van varkens verbeterd is. Het bedrijf legt een verband met de introductie van nieuwe voerconcepten en managementprogramma’s. De Airline voeders zouden bijvoorbeeld zorgen voor een betere darmgezondheid, terwijl het Farm Fit Programma varkenshouders helpt om de diergezondheid te verbeteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.