Home

Achtergrond 206 x bekeken

CV-ketelmonteurs draaien overuren

Onderhoudsbedrijven van warmwater en cv-installaties kampen met topdrukte door de extreme kou.

In verscheidene regio's zagen de servicebedrijven het aantal storingsmeldingen dinsdag met 30 tot 50 procent toenemen. Een woordvoerder van de Energiewacht Groep in Zwolle noemt bevroren leidingen de belangrijkste oorzaak. Een andere reden is dat veel cv-ketels in Nederland te oud zijn, zegt een woordvoerder van zusterbedrijf Kemkes in Brabant. "Sommige zijn wel 20 jaar oud. Die begeven het juist op het moment dat het extreem koud wordt.'' Kemkens zag zich genoodzaakt extra monteurs in te zetten. "Onze monteurs werken van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat en er staan 's nachts mensen stand-by.''

Volgens Kirsten Bruijel van Uneto, de branchevereniging van installatiebedrijven, zijn Nederlanders tegenwoordig minder voorbereid op winterse omstandigheden. "Mensen vergeten onderhoud te laten plegen op hun cv-installatie en hun verwarming juist open te houden bij vorst.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.