Home

Achtergrond 190 x bekeken

CDA wil stekker uit webtv Europarlement

Het nieuwe webtv-project van het Europees Parlement leidt tot forse kritiek.

Het CDA wil dat het parlement de stekker trekt uit het project. Het kanaal Europarltv.europa.eu met zelfgemaakte reportages is een half jaar geleden met veel tamtam van start gegaan. De uitzendingen kosten 9 miljoen euro per jaar. Volgens ingewijden valt het aantal kijkers erg tegen.

Een woordvoerster van het parlement wil de geringe aandacht niet bevestigen. Wel komt er dit voorjaar een campagne voor meer bekendheid. "We zijn nu nog aan het kijken waar zwaktes zijn'', aldus de woordvoerster. Europarlementslid Cornelis Visser (CDA) vindt het principieel verkeerd dat het parlement zelf 'omroepje speelt': "Het is heel slecht dat wij als parlement tv-nieuws over onszelf maken. Dat kunnen omroepen best zelf. Die hebben daarvoor een status van betrouwbaarheid.''

Dat een bewustwordingscampagne is gepland, versterkt Visser in zijn gelijk. "Mensen willen dit niet. We moeten daar zeker geen extra geld in steken. Die campagne zal zeker niet voor niets zijn.'' In de budgetcontrolecommissie van het parlement heeft de Duitse christendemocraat Markus Ferber woensdag ook kritiek geuit op het project.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.