Home

Achtergrond 159 x bekeken

Brouwer (DNB): grotere rol staat bij verzekeren exportkrediet

De Nederlandse staat zou een grotere rol kunnen spelen bij het verlenen van exportkredietverzekeringen.

Dat heeft Henk Brouwer, directeur bij De Nederlandsche Bank en kroonlid van de SER, gisteravond gezegd op een LTO-bijeenkomst in Den Haag.

Het kabinet kondigde onlangs een uitbreiding van de exportkredietfaciliteiten aan. Maar volgens LTO is deze maatregel enkel van toepassing bij de grotere transacties, en voldoet ze niet voor de land- en tuinbouw.

Eerder uitte levensmiddelenindustrie-koepel FNLI kritiek op Atradius, de grootste private verstrekker van exportkredietverzekeringen. Die zou bepaalde, meer riskante transacties, bijvoorbeeld met Oost-Europa, niet meer verzekeren.

Een woordvoerder van Economische Zaken erkent dat laatste en zegt dat de staat de dekking voor kortlopende exportkredieten overneemt "als er gaten vallen". In hoeverre dat nu al gebeurt, is onduidelijk. "We werken eraan."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.