Home

Achtergrond 195 x bekeken 1 reactie

Britse minister hekelt etikettering vlees

De Britse minister voor plattelandszaken en voeding Hilary Benn hekelt de manier waarop de herkomst op vlees wordt vermeld.

"Het is onzin dat voeding dat in Groot-Brittannië wordt gemaakt van vlees dat afkomstig is van dieren die in andere landen zijn gefokt als Brits kan worden aangemerkt."

Volgens Benn probeert de Britse overheid de Europese regels veranderd te krijgen zodat het land van herkomst duidelijk wordt vermeld. "Maar veranderen van Europese regels kost tijd, daarom dring ik er bij de Britse winkeliers en voedingsbedrijven op aan om vrijwillig de etikettering aan te passen", aldus de minister. Benn heeft vertegenwoordigers van de vleessector en detailhandel uitgenodigd om over dit onderwerp te praten.

De opmerkingen van de Britse bewindsman hebben vooral betrekking op bacon en ham. Dat wordt vaak in Britse fabrieken gefabriceerd van varkensvlees dat vooral uit Nederland of Denemarken komt. De Britten blijven er daarbij op hameren dat voor varkens in het buitenland minder strenge welzijnseisen gelden dan in Groot-Brittannië zelf.

Benn: "De Britse standaarden zijn de beste in de wereld, ik vraag de consument in ons land dan ook dringend om onze eigen varkenssector te steunen."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Goede zaak

    Lijkt me een goede zaak. Kunnen de Britten de producten met herkomst Groot Brittanie meteen laten liggen als er weer een dioxine, MKZ (al heeft dat geen impact op de consument) of BSE is. Komt tenslotte allemaal uit dat land met de "super"standaarden.

Of registreer je om te kunnen reageren.