Home

Achtergrond 160 x bekeken

Britse bedrijven krijgen overheidshulp

De Britse overheid gaat kleine en middelgrote bedrijven helpen de financiële crisis te overleven door tot 20 miljard pond sterling (22 miljard euro) aan bedrijfsleningen te garanderen.

Dat werd vandaag bekendgemaakt. Veel Britse bedrijven hebben door de kredietcrisis moeite om aan financiering te komen en dreigen daardoor ten onder te gaan.

In het plan zal de Britse regering garant staan voor 50 procent van de leningen die bij banken worden afgesloten door bedrijven met een jaaromzet tot 500 miljoen pond. De regering wil zo de kredietverlening aan het bedrijfsleven weer op gang helpen.

De Britse minister voor het Bedrijfsleven Peter Mandelson benadrukte de noodzaak van de steunmaatregelen. "Britse bedrijven zijn de ruggengraat van onze economie en het is cruciaal dat de overheid nu optreedt om ze te helpen door de neergang te komen'', aldus Mandelson.

De Conservatieve Partij was sceptisch over de plannen. "Het is te weinig, te laat en te ingewikkeld. Een kleine pleister op een enorme wond'', stelde de Tories-woordvoerder Alan Duncan.

De Britse Kamer van Koophandel bestempelde de economische situatie in Groot-Brittannië eerder deze week na een rondvraag onder toonaangevende ondernemers als "angstwekkend verslechterd''. Volgens de ondernemers komt die verslechtering vooral door een gebrek aan krediet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.