Home

Achtergrond 395 x bekeken 14 reacties

Brabantse nertsenhouderij mag niet uitbreiden

Een nertsenhouderij in De Mortel in Noord-Brabant mag niet uitbreiden.

Dat heeft de Raad van State (RvS) vandaag besloten. Eind 2007 verleende de gemeente Gemert-Bakel een vergunning aan de nertsenhouderij voor verdubbeling van het aantal nertsen van 5.990 naar 12.000.

Tegen die vergunning heeft de Stichting Bont voor Dieren bezwaar gemaakt bij de RvS. Volgens de Bont voor Dieren heeft het college van Burgemeester en Wethouders van Gemert-Bakel geen goed onderzoek gedaan naar de gevolgen voor de luchtkwaliteit van de uitbreiding. Ook vreest de stichting voor geluidsoverlast.

Volgens de Raad van State zijn de bezwaren van Bont voor Dieren gegrond en daarom wordt de vergunning ingetrokken.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Welk belang heeft bond voor dieren bij de luchtkwaliteit in De Mortel? Niets, want ze zijn daar niet gehuisvest. Ophoepelen dus, one-issue-club. Alleen als het over de ethische vraag rondom de bondproductie gaat mogen jullie meepraten.

 • no-profile-image

  in het buitenland

  Nertsen zullen dan wel in het buitenland worden gehouden. Deze acties verplaatsen de sector alleen.
  Goed bezig hoor !!! Als het maar met de rug naar de hemel rondloopt. Dan is alles zielig in dit land.

 • no-profile-image

  veehouder

  Nu nertsen morgen de kippen dan de varkens dan de koeien en dan ook de kalveren De Mortel uit! Als mensen van het platteland de stichting bont e.d.gaan steunen, wat een niveau. Gedraag je een zeker naar buiten toe! Steun elkaar, anders wordt het en kaalslag van bitter en armoe.

 • no-profile-image

  de Louw

  Ondanks alle reacties: bont voor dieren, proficiat. Heel goed gedaan. Denkend aan het volgende lied: "Jij denkt maar dat je alles mag......." Klasse bont voor dieren. ik meen het echt. Weg met die CDA cultuur, die achterkamer-politiek van Ver....

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Allemaal reden vinden om een ondernemer te stoppen...

 • no-profile-image

  Benny Wijs

  Zolang er vraag naar blijft worden die extra nertsen wel in het oostblok gehouden.
  Die kunnen het ook goedkoper want daar hoeven ze zich niet aan al die welzijns eisen te houden.
  Dan is de nerts nog de grote verliezer.
  Als je de bontproductie wilt stoppen dan moet je er voor zorgen dat de vraag ernaar ophoud.
  Dus pak de bontdragers aan dan heb je het probleem bij de kern te pakken.

 • no-profile-image

  collega

  Zijn ze een paar zaken op te nemen bijde vergunning aanvraag? Even inbrengen en de vergunning wordt weer verleent. Soms een niet al te fris geurtje? De meeste hebben wel eens in minder geurtje, die ruiken ze zelf natuurlijk niet. Er verdwijnen al zoveel bedrijven in het buitengebied, waar moet men de boterham nog verdienen, is het in De Mortel zo goed dat ze dit bedrijf niet nodig hebben? Of gunt men het niet?

 • no-profile-image

  veehouder

  Deze vergunning is "afgeschoten" omdat uit de stukken niet blijkt dat het college deugdelijk onderzoek heeft verricht naar de gevolgen voor de luchtkwaliteit. Twee weken geleden een revisievergunning van een nertsenhouder vernietigd vanwege een, volgens de RvS niet deugdelijk uitgevoerd geluidsonderzoek.
  Kijk eens naar bestreden besluiten bij de aanleg van infra, en neem er de motivering van de Raad van State bij. Je leest niet anders dan; " verweerder heeft zich in redelijkheid op het standpunt kunnen stellen dat......", "niet aannemelijk is gemaakt door appellant dat........"
  Dat besluiten gerechtelijk worden getoetst worden is prima, noodzakelijk zelfs. Maar dat inmiddels de indruk heerst dat in de rechtspraak met twee maten wordt gemeten is ronduit bedenkelijk, maar ook zorgelijk.

 • no-profile-image

  Indentiteits diefstal

  Arie en Nelly. Het lijkt er op dat het die sukkel is die doorgaans ondertekend met hertog jan Oss en vd heuvel Deurne.

 • no-profile-image

  Arie en Nelly

  Wij zijn niet, die De Louw uit De Mortel ,die al 2 reacties hebben gegeven op dit artikel.

 • no-profile-image

  bondje

  even de nu gestelde eisen in orde maken (kost wel wat geld) maar kun je je vergunning weer ophalen. Als je het snel doet kun je mooi met een bond muts naar de gemeente met zo'n weer kei fijn!!

 • no-profile-image

  Judge

  Het geeft alleen maar weer aan hoe gebrekkig onze juridische structuur er uitziet. De mensen die bij de RvS werken en uitspraken doen hebben een grote affiniteit met alles wat links en groen en diervriendelijk is... Dit is een zeer zorgelijke kwestie en in feite de hakbijl aan de wortels van onze democratie.
  Schreeuwclubs als BvD, PvDD, Tros Radar(...) vinden altijd gehoor bij het geselecteerd gezelschap van deze partijdige mensen. Het wordt tijd dat er weer een landelijk onderzoek komt naar achtergrond en bijbanen van alle betrokken bij rechterlijke macht en instituten als RvS.
  Ik zou de tweed kamerleden die dit lezen met nadruk willen vragen een dergelijk onderzoek te eisen. Een Poetin speelt zijn machtspel open, in NL gaat het zo geraffineerd dat de Italiaanse maffia er gewoon kleuters bij zijn.

 • no-profile-image

  de Louw

  Proficiat bont voor dieren. Goed gedaan. Hier houdt niemand van nertsen en zeker niet van bont, Geweldig succes. Dag Harry Verkampen!!!

 • no-profile-image

  bond james bond

  Als de bont tegen bond ballen had dan haaldenze de hele bontkwekerij van europa naar nederland . Dan pas kun je toezicht houden en werken aan welzijn
  geld ook voor de pvdd
  als ik het paard voor de wagen met zijn oogkleppen op zie , dan moet ik altijd aan die truth van een thieme denken gek he??

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.