Home

Achtergrond 224 x bekeken

Blokkades Griekse boeren gedeeltelijk opgeheven

Griekse boeren zijn vandaag begonnen met het afbreken van enkele wegblokkades, nadat enkele vakbonden extra compensatiemaatregelen van de regering hadden geaccepteerd.

Anderen blijven stug grensovergangen en snelwegen blokkeren met hun tractors. Ze eisen extra compensatie voor gekelderde prijzen van hun producten.

De blokkades werden ruim een week geleden opgeworpen uit protest tegen het inzakken van de prijzen van producten als katoen, maïs en vlees door de economische crisis. Ze eisten van de regering een extra tegemoetkoming naast reeds beloofde hulpmaatregelen. De regering had voor producten als katoen, olijfolie en tarwe al 500 miljoen euro compensatie toegezegd, maar voor andere producten als sinaasappels en rijst niets. Enkele vakbonden overwegen nieuwe acties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.